Select & Collect

Geen derving en maximale controle

Alle retailers worstelen met voorraadverlies en zien hun inkomsten dalen als gevolg van derving. De gemiddelde derving in de retailsector bedraagt ongeveer 2% van de omzet (National Retail Federation). Dit wil zeggen een bedrag van 123 miljard dollar voor retailers wereldwijd in 2015.

Derving als gevolg van diefstal – intern of extern – is een van de meest dringende kwesties die de retailsector dient op te lossen. Derving als gevolg van diefstal van werknemers en winkeldiefstal maakt 77% uit van de totale krimp wereldwijd.

De meest gestolen producten zijn kleine waardevolle producten: scheerapparaten, tabak, geneesmiddelen zonder voorschrift, condooms, zwangerschapstests, batterijen, mobiele accessoires en make-up – producten die gemakkelijk te verstoppen en verder te verkopen zijn.

Nauw verbonden met derving is het voorraadbeheer. Voorraadbeheer, tellen en herbevoorrading nemen veel middelen in beslag waardoor men minder tijd heeft voor  productievere activiteiten.

Hoe werkt het?

Met een Select & Collect-oplossing kan derving worden weggewerkt aangezien het voorraadbeheer efficiënter verloopt. Een Select & Collect-oplossing slaagt de waardevolle producten op in een automaat geplaatst aan de uitgang van de winkel. Klanten krijgen productkaarten of tickets via aanraakschermen in de winkel, gaan dan naar de kassa en betalen voor de producten die ze vervolgens uit de automaat ophalen.

flowchart-select-and-collect

 

Geen enkel verlies, betere bedrijfsresultaten

Vensafe is de Select & Collect-oplossing van StrongPoint voor waardevolle producten die verliezen wegwerkt en voorraadbeheer optimaliseert.  Waardevolle producten worden opgeslagen in de beveiligde Vensafe-automaat. De winst wordt immers bewaakt doordat alle verliezen als gevolg van winkeldiefstal of diefstal door werknemers worden vermeden.

Met Vensafe hoeven uw medewerkers de waardevolle producten niet op te slagen of te herbevoorraden, ze hoeven enkel de Vensafe-automaat aan te vullen. Dit verbetert het beheer en de controle van de voorraad via een software oplossing dat de gegevens over de voorraad weergeeft.

Lees meer

Verwante berichten

Select & Collect producten 3 items

Vensafe dispenser

De automaten houden uw producten veilig en bieden u een volledige voorraadcontrole. De automaten kunnen functioneren als een aparte eenheid…

Vensafe touch screen

De aanraakschermen maken het gemakkelijk voor uw klanten om de producten te selecteren die ze zoeken. De aanraakschermen moeten worden…

Vensafe productkaarten

De productkaarten worden gebruikt als aanvulling op de aanraakschermen. De productkaarten worden geplaatst overal in de winkel ter vervanging van…